
Рецепт за посни пребранац са шампињонима. Скувајте пасуљ, продинстајте и зачините шампињоне, све то саставите па запеците у рерни. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-500гр пасуља (увече потопити у топлу воду да преноћи)
-500гр црног лука
-300гр шампињона
-2 празилука
-1 главица белог лука
-уље
-со, суви зачин, бибер, першун, алева паприка
ПРИПРЕМА
Пасуљ оцедити ( након што је преноћио потопљен у топлу воду), налити водом и оставити да проври. Поново оцедити, налити водом и кувати док не омекша. Црни лук ситно исецкати и динстати на уљу док не омекша. Затим додати сецкани празилук, шампињоне, бели лук, зачине, со, бибер и кратко продинстати. Кувани пасуљ процедити. Измешати са динстаним луком и печуркама, додати алеве паприке по укусу, прелити уљем и запећи у рерни око 20 минута.
За све оне који воле укус шампињона спремили смо још један рецепт који можете прочитати овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић