РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ СРПСКИ БИСКВИТ

Рецепт за посни српски бисквит. Хрскав колач са јабукама за дане када се пости на уљу. Посластица готова за 30-так минута.

САСТОЈЦИ

3 шоље брашна

3 кашике гриза

1 кашичица прашка за пециво

1 кашичица соде бикарбоне

6 кашика какаоа

2 шоље шећера

10 кашика уља

2 кашичице сирћета

2 кесице ванилин шећера

2 шоље хладне воде

2 јабуке исецкане на коцкице

мало соли

ПРИПРЕМА

Брашнo, гриз и какао умешајте са прашком за пециво, содом бикарбоном,  додајте шећер и мало соли. У ову смесу сипајте уље, воду, ванилин шећер и сецкане јабуке. Добијено тесто сипајте у подмазану и брашном посуту тепсију, пеците 30 минута на 180-200°. Готов колач исеците на коцке и поспите шећером у праху.

Објаву приремила Зорица Ранисављевић