
Рецепт за посну чорбу од бундеве. Обарите бундеву, испасирајте је, зачините по жељи и укусна чорба је готова. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-300 гр бундеве исечене на коцке
-1 главица црног лука
-1 празилук
-бибер, со, суви зачин, першун
-кашичица сирћета
-мало уља
ПРИПРЕМА
Лук ситно исецкати и динстати на уљу док не омекша. Додати коцке бундеве и налити са мало воде и кувати док не омекша и затим све испасирати. Долити воде толико да остане густа смеса, оставити да проври, посолити, побиберити, додати суве зачине, сирће, прокувати кратко и пред служење додати сецкани першун.
За све оне који више воле бундеву у слаткој варијанти прочитајте рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић