
Рецепт за чорбу за дане поста на води или на уљу зависно од припреме. У овој чорби карфиол обликом подсећа на ситне резанце, а својим укусом чини ово јело посебним. Пријатно!
САСТОЈЦИ
-500г карфиола
-2 празилука
-3 шаргарепе
-1 папарика
-3 кашике брашна
-2 кашике гриза
-со, суви зачини, бибер, першун
-мало ђумбира у праху
-2 кашике уља (или воде)
ПРИПРЕМА
Карфиол опрати и разделити на цветиће. Шаргарепу изрендати, а паприку и празилук ситно исецкати. Шаргарепу и празилук динстати на уљу (води). Када омекшају додати карфиол и паприку, налити 1л воде и кувати док карфиол не омекша.Размутити брашно и гриз у мало воде и додати у чорбу. Посолити, побиберити, додати суве зачине, ђумбир у праху (по укусу). Кувати 5 минута и на крају посути першуном.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић