РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ ЧОРБУ ОД КАРФИОЛА

Рецепт за чорбу за дане поста на води или на уљу зависно од припреме. У овој чорби карфиол обликом подсећа на ситне резанце, а својим укусом чини ово јело посебним. Пријатно!

САСТОЈЦИ

-500г карфиола

-2 празилука

-3 шаргарепе

-1 папарика

-3 кашике брашна

-2 кашике гриза

-со, суви зачини, бибер, першун

-мало ђумбира у праху

-2 кашике уља (или воде)

ПРИПРЕМА

Карфиол опрати и разделити на цветиће. Шаргарепу изрендати, а паприку и празилук ситно исецкати. Шаргарепу и празилук динстати на уљу (води). Када омекшају додати карфиол и паприку, налити 1л воде и кувати док карфиол не омекша.Размутити брашно и гриз у мало воде и додати у чорбу. Посолити, побиберити, додати суве зачине, ђумбир у праху (по укусу). Кувати 5 минута и на крају посути першуном.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић