РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ ЧОРБУ ОД КОПРИВЕ

Рецепт за посну чорбу од коприве. Издинстајте поврће, додајте прокувану коприву, зачините по укусу и чорба је спремна. За дане поста на води или уљу зависно од припреме.

САСТОЈЦИ

-300 гр лишћа или врхова коприва

-1 главица црног лука

-2 шаргарепе

-4 чена белог лука

-3 кашике брашна

-1 кашика гриза

-мало празилука

-со, бибер, суви зачин, першун

-сок од лимуна (или јабуково сирће)

-1 л воде

-4 кашике уља (ако није пост на води)

ПРИПРЕМА

Коприву опрати и спустити у кипућу воду. Кратко кувати, охладити и ситно  исецкати.

Црни лук и празилук ситно исецкати, шаргарепу изрендати и заједно динстати на уљу ( или на води зависно од степена поста). Кад поврће омекша налити водом, додати претходно припремљену коприву, суви зачин, со, бибер, брашно и гриз размућени у мало воде, лимунов сок (или сирће), бели лук и першун. Кратко прокувати, служити топло.

После ове витаминске чорбе у наставку оброка пробајте  и следеће јело.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић