РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ ЧОРБУ СА ТУЊЕВИНОМ

Рецепт за посну чорбу са туњевином. Издинстајте неопходне састојке, зачините по укусу, додајте туњевину из конзерве и чорба је спремна. За дане поста на риби.

 САСТОЈЦИ

-3дл куваног парадајза

-1 струк празилука

-2 главице црног лука

-4 шаргарепе

-1 паприка

-2кашике брашна

-1 кашика гриза

-1дл уља

-0,5л воде

-конзерва туњевине (комади)

-со, суви зачин, бибер, першун

 ПРИПРЕМА

Црни лук ситно исецкати и динстати на уљу док не омекша. Затим додати рендану шаргарепу, сецкани празилук и  паприку и продинстати на умереној температури. Налити кувани парадајз, воду, посолити, побиберити, додати суви зачин и пустити да прокључа. Размутити брашно и гриз у мало воде и закувати. На крају додати туњевину и кратко кувати. Скинути са шпорета и додати сецкани першун. Служити топло.

За све љубитеље рибље чорбе спремили смо још један рецепт овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић