
Рецепт за посну чорбу са туњевином. Издинстајте неопходне састојке, зачините по укусу, додајте туњевину из конзерве и чорба је спремна. За дане поста на риби.
САСТОЈЦИ
-3дл куваног парадајза
-1 струк празилука
-2 главице црног лука
-4 шаргарепе
-1 паприка
-2кашике брашна
-1 кашика гриза
-1дл уља
-0,5л воде
-конзерва туњевине (комади)
-со, суви зачин, бибер, першун
ПРИПРЕМА
Црни лук ситно исецкати и динстати на уљу док не омекша. Затим додати рендану шаргарепу, сецкани празилук и паприку и продинстати на умереној температури. Налити кувани парадајз, воду, посолити, побиберити, додати суви зачин и пустити да прокључа. Размутити брашно и гриз у мало воде и закувати. На крају додати туњевину и кратко кувати. Скинути са шпорета и додати сецкани першун. Служити топло.
За све љубитеље рибље чорбе спремили смо још један рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић