РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ ЧОРБУ СА ЗОБЕНИМ ПАХУЉИЦАМА

Рецепт за посну чорбу са зобеним пахуљицама. Очистите поврће, исецкајте га или га изрендајте, прокувајте, зачините и додајте зобене пахуљице и ево укусног оброка за дане поста на води.

 САСТОЈЦИ

-0,5кг кромпира

-2 главице црног лука

-мало празилука

-1 шаргарепа

-1 корен першуна

-3 кашике зобених пахуљица

-со, суви зачин, бибер, першун

ПРИПРЕМА

Очистити кромпир, црни лук, празилук, шаргарепу и корен першуна. Исећи ситно, налити водом да се кува. Посолити, додати суви зачин и бибер по укусу. Пред крај кувања додати зобене пахуљице и посути сецканим першуном. Служити топло.

Уколико волите  слану посну питу рецепт прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић