
Рецепт за посну чорбу са зобеним пахуљицама. Очистите поврће, исецкајте га или га изрендајте, прокувајте, зачините и додајте зобене пахуљице и ево укусног оброка за дане поста на води.
САСТОЈЦИ
-0,5кг кромпира
-2 главице црног лука
-мало празилука
-1 шаргарепа
-1 корен першуна
-3 кашике зобених пахуљица
-со, суви зачин, бибер, першун
ПРИПРЕМА
Очистити кромпир, црни лук, празилук, шаргарепу и корен першуна. Исећи ситно, налити водом да се кува. Посолити, додати суви зачин и бибер по укусу. Пред крај кувања додати зобене пахуљице и посути сецканим першуном. Служити топло.
Уколико волите слану посну питу рецепт прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић