РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ МУСАКУ ОД ТИКВИЦА

Рецепт за посну мусаку од тиквица. Тиквице исеците на листове, уваљајте у брашно, поређајте у тепсију, преко тога зачињени пиринач, па поново слој тиквица. Запеците у рерни и ето укусног оброка. За дане поста на уљу.

САСТОЈЦИ

-2 веће тиквице

-1 шоља куваног пиринча

-2 струка младог лука

-3 чена белог лука

-со, бибер, суви зачин

-брашно, уље

ПРИПРЕМА

Тиквице ољуштити и исећи по дужини на танке листове, уваљати у брашно. Половину припремљених тиквица поређати у тепсију. Кувани пиринач посолити, побиберити, додати суве зачине, ситно сецкан млади лук и бели лук па поређати преко тиквица у тепсију. Преко овога додати другу половину припремљених тиквица, посолити, прелити уљем и ставити у добро загерејану рерну да се запече око 15 минута. Служити топло.

Уколико волите шампињоне прочитајте следећи рецепт овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић