
Рецепт за мусаку без кромпира и меса. Ово укусно посно јело прави је избор у периоду када има свежег зеља. За дане поста на води.
Састојци
-2 везе зеља
-1 шоља пиринча
-3 чена белог лука
-со, бибер, суви зачин
-мало печеног сусама
Припрема
Зеље кратко потопити у врућу воду да омекша. Пиринач скувати, процедити, додати ситно сецкан празилук и бели лук, посолити, побиберити, додати суви зачин. У ватросталну чинију поређати половину обареног зеља, преко њега додати припремљени пиринач и покрити остатком зеља. Посолити, посути печеним сусамом, налити са пола шоље воде ( ако није пост на води можете прелити уљем). Ставити у загрејану рерну да се запече 5-10 минута. Служити уз сенф (ако није пост на води може и посни мајонез).
Уколико вам се свидео овај рецепт прочитајте како се спрема још једно укусно јело са пиринчем.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић