РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ МУСАКУ СА ПЕЧЕНИМ ПАПРИКАМА

Рецепт за посну мусаку са печеним паприкама. Скувајте кромпир, очистите печене паприке,  ређајте их у тепсију наизменично, прелијте бешамел сосом и на крају запеците у рерни. За дане поста на уљу.

 САСТОЈЦИ

-1 кг кромпира

-10 црвених печених паприка

-5 ченова белог лука

-1 празилук

-5 кашика брашна

-2 кашике сенфа

-2 дл воде

-1 дл уља

-со, бибер, суви зачин, першун, сусам

ПРИПРЕМА

Кромпир ољуштити, исећи на колутове и укувати. Печене паприке ољуштити, очистити и пресећи по дужини на пола.

Бешамел сос: ситно исецкати празилук и бели лук и пропржити их на уљу, додати брашно, кратко пржити, налити водом и мешати док се не згусне; потом посолити, побиберити, додати суве зачине, сецкани першун и сенф.

У тепсију ређати наизменично ред кромпира, ред паприка па прелити бешамел сосом док се не утроши материјал. Завршити са кромпиром и прелити на крају бешамел сосом, посути сусамом и прелити уљем. Запећи у рерни на 200 ° целзијуса око 15 минута.

Ако волите паприке прочитајте и следећи рецепт овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић