
Рецепт за посну мусаку са печеним паприкама. Скувајте кромпир, очистите печене паприке, ређајте их у тепсију наизменично, прелијте бешамел сосом и на крају запеците у рерни. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-1 кг кромпира
-10 црвених печених паприка
-5 ченова белог лука
-1 празилук
-5 кашика брашна
-2 кашике сенфа
-2 дл воде
-1 дл уља
-со, бибер, суви зачин, першун, сусам
ПРИПРЕМА
Кромпир ољуштити, исећи на колутове и укувати. Печене паприке ољуштити, очистити и пресећи по дужини на пола.
Бешамел сос: ситно исецкати празилук и бели лук и пропржити их на уљу, додати брашно, кратко пржити, налити водом и мешати док се не згусне; потом посолити, побиберити, додати суве зачине, сецкани першун и сенф.
У тепсију ређати наизменично ред кромпира, ред паприка па прелити бешамел сосом док се не утроши материјал. Завршити са кромпиром и прелити на крају бешамел сосом, посути сусамом и прелити уљем. Запећи у рерни на 200 ° целзијуса око 15 минута.
Ако волите паприке прочитајте и следећи рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић