РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ РЕНДАНУ ШАРГАРЕПУ

Рецепт за посну рендану шаргарепу. Изрендајте шаргарепу, продинстајте, богато зачините и јело је готово. За дане поста на уљу или на води зависно од припреме.

САСТОЈЦИ

-0,5 кг шаргарепе

-3 струка младог лука

-бели лук по укусу

-со, бибер, сушени зачин

-уље (вода)

-першун по укусу

ПРИПРЕМА

Шаргарепу изрендати и ставити да се лагано динста на уљу, уз повремено мешање. Додати ситно сецкани млади лук, бели лук, посолити, побиберити, додати сушени зачин. Динстати док шаргарепа не омекша и на крају додати сецкани першун по укусу.

Напомена: уколико је пост на води, уместо уља додајте воду.

Прочитајте и рецепт за јело од хељде овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић