РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ СЛАТКУ ПИТУ СА КУВАНИМ ЖИТОМ

Рецепт за посну слатку питу са куваним житом. Узмите по три коре, ставите надев, уролајте и пита је спремна за печење.  Укус куваног жита у хрскавој пити је заиста непоновљив. За дане поста на уљу.

САСТОЈЦИ

-1 паковање кора

-300 гр куване пшенице (самлевена или благо згњечена)

-150 гр млевених ораха

-200 гр шећера

-1,5 дл уља

-1,5 дл киселе воде

-цимет

-млевени мускатни орашчић

-ванилин шећер

ПРИПРЕМА

Ставити 2 коре једну преко друге, сваку попрскати уљем и киселом водом. Трећу кору мало згужвати па попрскати уљем и киселом водом. Одозго посути млевене орахе, шећер, пшеницу, цимет, млевени мускатни орашчић и ванилин шећер. Коре уролати, попрскати уљем и ставити у подмазан плех. Поступак поновити и са преосталим корама, пећи на 250 степени целзијуса док не порумени.

Уколико волите укус куваног жита прочитајте и следећи  рецепт за посну торту.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић