
Рецепт за посну штрудлу са вишњама. Замесите тесто, направите јуфке, растањите их, поспите вишње, уролајте и испеците. Права посластица за дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
Тесто
-1 кг брашна
-20 гр свежег квасца
-2 кашике шећера
-5 дл топле воде
-2 дл уља
-рендана кора лимуна
-мало соли
-уље за премазивање
Фил
-0,5 кг вишања (смрзнуте или из компота)
-300 гр шећера
-1 чаша пшеничних клица
-мало цимета
ПРИПРЕМА
У 1 дл воде потопити квасац и 2 кашике шећера и оставити да одстоји 10 минута. Потом то додати у брашно, долити остатак воде, додати уље, рендану кору и со. Од тога замесити меко тесто и оставити да нарасте. Поделити на 3 јуфке, растањити, премазати са уљем, поређати вишње, посути шећером, пшеничним клицама и циметом. Увити у ролну, поређати у плех и оставити да нарасте. Пећи у рерни загрејаној на 200° целзијуса око 30 минута. Пре и после печења штрудлу премазати уљем.
Уколико волите да радите са тестом прочитајте и следећи рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић