
Рецепт за спанаћ са бешамел сосом и куваним јајима. Поређајте у тепсију спанаћ, кувана јаја и сланиницу, прелијте све то бешамел сосом, запеците и уживајте у изузетном укусу. За дане када није пост.
САСТОЈЦИ
-0.5 кг спанаћа
-6 куваних јаја
-неколико режњева сланине
За бешамел сос
-4 чена белог лука
-1 дл уља
-1 дл млека
-3 кашике брашна
-со, бибер, суви зачини
ПРИПРЕМА
Спанаћ очистити, опрати, прелити топлом водом и оставити да мало одстоји. Оцедити га и поређати у мању тепсију, посолити, а затим преко поређати кувана јаја сечена на колутове, прелити бешамел сосом и све прекрити режњевима сланине. Убацити у загрејану рерну и кратко запећи док сланина не порумени.
Бешамел сос
Бели лук ситно исецкати и пропржити на мало уља, потом долити остатак уља и додати брашно и пропржити га али да остане бело или док не добије светло жуту боју. Прелити топлим млеком, посолити, побиберити, додати суви зачин и кувати док се не згусне уз стално мешање да се не створе грудвице.
Рецепт за укусну чорбу прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић