РЕЦЕПТ ЗА ШВАРЦВАЛД ТОРТУ

Рецепт за Шварцвалд торту. Права  посластица за све оне који уживају у укусу вишње и чоколаде. На Шварцвалду је свеже, зато за потпуни ужитак- послужите је охлађену.

 Састојци

 Кора

 -6 јаја

 -12 кашика шећера

 -8 кашика брашна

 -5 кашика какаоа

 -4 кашике уља

 -прашак за пециво

 Фил 1

 Шлаг од ваниле

 Фил 2

 -0,7л сока од вишње

 -6 кашика шећера

 -пудинг од јагоде

 -300гр вишања

 -100гр маргарина

 -100гр шећера у праху

 Припрема

 Кора

Умутити беланца са 6 кашика шећера. Посебно умутити 6 жуманаца са 6 кашика шећера и сјединити са умућеним беланцима, а затим  додати 4 кашике уља. Помешати брашно, какао и прашак за пециво и додати у претходно умућену смесу. Од ове масе испећи 2 коре на температури 180° целзијуса, време печења 30 минута.

 Фил 1

 Умутити шлаг од ваниле.

 Фил 2

Скувати вишње у 0,5л сока од вишње, а 0,1л сока искористити да се размути пудинг од јагоде. Када вишње омекшају, закувати претходно размућени пудинг. 100гр маргарина  умутити са 100гр шећера и сјединити са охлађеним пудингом. Коре натопити преосталим соком од вишње и филовати на следећи начин: кора, шлаг, пудинг, шлаг, кора пудинг. Охладити  и прелити глазуром од чоколаде (100гр чоколаде  помешано са 4 кашике уља).

 Припремила Зорица Ранисављевић