
Рецепт за Шварцвалд торту. Права посластица за све оне који уживају у укусу вишње и чоколаде. На Шварцвалду је свеже, зато за потпуни ужитак- послужите је охлађену.
Састојци
Кора
-6 јаја
-12 кашика шећера
-8 кашика брашна
-5 кашика какаоа
-4 кашике уља
-прашак за пециво
Фил 1
Шлаг од ваниле
Фил 2
-0,7л сока од вишње
-6 кашика шећера
-пудинг од јагоде
-300гр вишања
-100гр маргарина
-100гр шећера у праху
Припрема
Кора
Умутити беланца са 6 кашика шећера. Посебно умутити 6 жуманаца са 6 кашика шећера и сјединити са умућеним беланцима, а затим додати 4 кашике уља. Помешати брашно, какао и прашак за пециво и додати у претходно умућену смесу. Од ове масе испећи 2 коре на температури 180° целзијуса, време печења 30 минута.
Фил 1
Умутити шлаг од ваниле.
Фил 2
Скувати вишње у 0,5л сока од вишње, а 0,1л сока искористити да се размути пудинг од јагоде. Када вишње омекшају, закувати претходно размућени пудинг. 100гр маргарина умутити са 100гр шећера и сјединити са охлађеним пудингом. Коре натопити преосталим соком од вишње и филовати на следећи начин: кора, шлаг, пудинг, шлаг, кора пудинг. Охладити и прелити глазуром од чоколаде (100гр чоколаде помешано са 4 кашике уља).
Припремила Зорица Ранисављевић