
Рецепт за посне хлепчиће у калупу за мафине. Изузетног укуса, уз брзу и једноставну припрему. Богатство мириса учиниће да хлепчићи нестану док су још топли. За дане поста на уљу. Кад их пробате, заборавићете на главно јело.
Састојци
-2 чашe пшеничног брашна
-1 чаша интегралног пшеничног брашна
-2 чаше киселе воде
-2 кашике маслиновог уља
-2 кашике млевеног лана
-2 кашичице лимуновог сока
-1 кашичица соли
-2 кашичице прашка за пециво
-разне семенке за посипање
Припрема
Додајте у чинију брашно, со, воду, прашак за пециво, лан и све добро измешајте. Постепено додајте уз мешање маслиново уље и киселу воду док тесто не буде средње густине ( ни течно ни чврсто). На крају додајте лимунов сок и још једном све промешајте. Подмажите плех маслиновим уљем или ставите папир за печење. Сипајте тесто у калуп и потом по врху поспите семенке (сусам, голица, сунцокрет). У загрејану рерну ставите плех и пеците 15-20 минута на око 200 степени целзијуса.
Уколико вам се овај рецепт свидео прочитајте и рецепт за чоколадне мафине.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић