РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ МАФИНИ ХЛЕПЧИЋЕ

Рецепт за посне хлепчиће у калупу за мафине. Изузетног укуса, уз брзу и једноставну  припрему. Богатство мириса учиниће да хлепчићи нестану док су још топли.  За дане поста на уљу. Кад их пробате, заборавићете   на главно јело.

Састојци

-2 чашe  пшеничног брашна

-1 чаша интегралног пшеничног брашнаРецепт за посне мафини хлебчиће_Изглед теста

-2 чаше киселе воде

-2 кашике маслиновог уља

-2 кашике млевеног лана

-2 кашичице лимуновог сока

-1 кашичица соли

-2 кашичице прашка за пециво

-разне семенке  за посипање

Припрема

Додајте у чинију брашно, со, воду, прашак за пециво, лан и све добро измешајте. Постепено додајте уз мешање маслиново уље и киселу воду док тесто не буде средње густине ( ни течно ни чврсто). На крају додајте лимунов сок и још једном све промешајте. Подмажите плех маслиновим уљем или ставите папир за печење. Сипајте тесто у калуп и потом по врху поспите семенке (сусам, голица, сунцокрет). У загрејану рерну ставите плех и пеците 15-20 минута на око 200 степени целзијуса.

Рецепт за посне мафини хлебчиће_Тесто у калупу пре печења

 

Уколико вам се овај рецепт свидео прочитајте и рецепт за чоколадне мафине.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић