
Рецепт за посну уштипак погачу. Кад квасац нарасте, додајте брашно и остале састојке, измешајте, сипајте у тепсију и испеците. За дане поста на води.
САСТОЈЦИ
Тесто
-400 г белог пшеничног брашна
-200 г интегралног брашна
-1 кашичица прашка за пециво
-2 кашике млевеног лана
-2 кашике семена сунцокрета
-2 дл топле воде
Квасац
-пола квасца
-2 кашике шећера
-2 дл топле воде
-1 кашика брашна
ПРИПРЕМА
Састојке за квасац потопити у топлу воду и оставити да нарасте. Нарасли квасац саставити са састојцима за тесто и добро измешати. Тесто треба да буде ретко као за уштипке. Оставити да одстоји око 20 минута. Кашиком вадити тесто и ређати у тепсију обложену папиром за печење. На крају тесто добро притиснути руком да се повеже у целину. Посути сусамом и ставити у рерну да се пече на 200° целзијуса 15-20 минута (док не порумени).
За све љубитеље хлеба предлажемо да прочитате још један рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић