РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ УШТИПАК ПОГАЧУ

Рецепт за посну уштипак погачу. Кад квасац нарасте, додајте брашно и остале састојке, измешајте, сипајте у тепсију и испеците. За дане поста на води.

САСТОЈЦИ

Тесто

-400 г белог пшеничног брашна

-200 г интегралног брашна

-1 кашичица прашка за пециво

-2 кашике млевеног лана

-2 кашике семена сунцокрета

-2 дл топле воде

Квасац

-пола квасца

-2 кашике шећера

-2 дл топле воде

-1 кашика брашна

ПРИПРЕМА

Састојке за квасац потопити у топлу воду и оставити да нарасте. Нарасли квасац саставити са састојцима за тесто и добро измешати. Тесто треба да буде ретко као за уштипке. Оставити да одстоји око 20 минута. Кашиком вадити тесто и ређати у тепсију обложену папиром за печење. На крају тесто добро притиснути руком да се повеже у целину. Посути сусамом и ставити у рерну да се пече на 200° целзијуса 15-20 минута (док не порумени).

За све љубитеље хлеба предлажемо да прочитате још један рецепт овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић