Записник са 007 састанка Уредничког одбора

Записник седмог састанка

Уредничког одбора Интернет издаваштва

ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВЕ УБ

Одржан дана 21.02.2013. у 19:00 часова, мала сала црквеног дома

Присуствовали: Милан Ристивојчевић, Душан Петровић, Биљана Живановић, Милица Лукић, Милан Радојчић, Александар Стојановић, Оливера Обрадовић

1)    Проблеми у раду сајта и даље присутни у виду успорења. Уговор са Вератом продужен и чекаћемо само још мало да видимо могу ли се они изборити са својим проблемима или ћемо ми морати да бирамо новог ПРОВАЈДЕРА без обзира што смо управо уплатили још годину дана код ВЕРАТА. Што се сигурности тиче, тренутно што може да буде до нас, решено је.

 

2)    Предлог организације Уредничког одбора објављен је на нашем сајту пар сати пре почетка састанка. Кратко се говорило о овом документу јер нико није имао прилике да га прочита. Договорено је да сви погледају овај документ до следећег састанка када ће се о томе расправљати. Сваки предлог, сугестија и критика су добро дошли.

Прочитајте документ Предлог Организације Уредничког одбора

 

3)    Констатовано је да је рад уредништва искључиво добровољан Богоугодан посао. Али се апелује на све чланове тима да што је могуће чешће посећују заједничке састанке и да се у случају спречености јаве макар емаилом оцу Милану. Душан је посебно изразио разочарење због јако мале посвећености наших вероучитеља који могу много више од онога што тренутно дају за рад и развој сајта, а и њихови мотиви за овакав начин МИСИОНАРСТВА путем интернета би требало да буду далеко израженији него код осталих чланова у тиму.

 

4)    Од техничких ствари, као апсолутни приоритет је постављен захтев да се у оквиру једног чланка може објавити галерија фотографија.

 

5)    Биљана је уочила потенцијални проблем понављања фотографија у случају објављивања разних чланака од разних уредника. Иако је овај потенцијални проблем реалан, на састанку нисмо за сад пронашли и договорили механизам како да избегнемо исте фотографије у различитим чланцима.

 

6)    Нова рубрика МОРАЛ, по ранијем предлогу оца Милана, је поново заузела високо место у дискусији тима, па се ово полако намеће као једна од будућих приоритетнијих рубрика за покретање. Златомир није био на састанку, али је већ у више наврата објављивао ЈАКО КВАЛИТЕТНЕ и занимљиве текстове који би одговарали више овој новој МОРАЛ рубрици, него тренутно непрегледној рубрици ЦРКВА.  

 

 

7)    Од тренутно присутних рубрика на сајту, заживеле су са свакодневним садржајем само две рубрике. То су рубрике ПОУКЕ и ЖИТИЈА. Душан је преузео на себе да ове две рубрике добро испромовише преко фејсбука, локалних новина и медија у току марта месеца 2013. За то време тим би требало да се организује око нове рубрике МОРАЛ који би се онда покренуо почетком априла. Покретање рубрике Морал заједно са црквеним дешавањима донео би доста садржаја за насловну страну, па би онда могли ЖИТИЈА да искључимо из приказивања на насловној страни. Због јачег маркетинга који би овоме претходио, људи који читају житија би били упознати на време где и како могу на нашем сајту да их пронађу.

 

8)    Тамнавско Намесништво као рубрика до сад има пријављена само два дописника. Духовници из нашег намесниптва биће поново окупљени почетком поста на исповести, када ће поново бити обавештени о договору да пронађу једног дописника из своје црквене општине.

 

9)    Рубрика ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА за сад је најпосећенија иако се тренутно не ажурира често.

 

10) Појавио се и предлог писања о ПОСТУ, пошто је пред нама. Констатовано је само да је то добра тема за наше вероучитеље без конкретног задужења за неког од њих. Ово је тема која се за сад може објављивати у рубрику ЦРКВА.

 

11) Биљана је дала и нову идеју за рубрику ИНТЕРВЈУ. Лепа тема која остаје да чека свог уредника и разраду.

 

12) Са нама је на састанку била и Оливера Обрадовић. Дискутовало се о једној новој рубрици коју ће Оливера водити. Реч је о ПОКЛОНИЧКИМ ПУТОВАЊИМА, ХОДОЧАШЋИМА и ДУХОВНОМ ТУРИЗМУ.  Поред овога, Оливера је предложила још једну тему за рубрику. Реч је о Чудима у православљу, за коју Оља сматра да је јако битна и да учвршћује темеље вере. Оливери ће као нашем САРАДНИКУ убрзо након састанка бити омогућен приступ нашем сајту. Душан је преузео на себе да јој покаже што више ствари око администрирања и објављивања чланака, а чим се Оља са тим упозна, добија статус УРЕДНИКА и за њу ће бити припремљена нова рубрика.

 

13) Следећи састанак уредништва заказан је, за две недеље, за четвртак, 07.03.2013. у 19:00 часова, на истом месту.

 

 

Извештај написао:

Душан Петровић