Записник са 008 састанка Уредничког одбора

Записник осмог састанка

Уредничког одбора Интернет издаваштва

ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВЕ УБ
Одржан дана 07.03.2013. у 19:00 часова, мала сала црквеног дома.

Следећи састанак уредништва заказан је за три недеље, за четвртак, 28.03.2013. у 19:00 часова, на истом месту.

 

Присуствовали: Милан Ристивојчевић, Душан Петровић, Биљана Живановић, Милица Лукић, Милан Радојчић, Александар Стојановић, Оливера Обрадовић, Златомир Перић, Растко Алимпијевић, Александар Мандарић, Живана Баратовић и Стефан Радовановић

1)    Отац Милан прокоментарисао повратне информације које је чуо о сајту Црква Уб. Општи утисак је да је Виртуелна тура и снимак из електро хеликоптера привукао пажњу и доста позитивних импресија, док за сам садржај није било коментара. Душан и Саша најавили будућа техничко-визуелна унапређења. Камера на зради преко пута која ће порту снимати 24*7 и убрзани снимци једног дана у нашој порти.

 

2)    Душан презентовао сва техничка унапређења која је Влада Тешић урадио. Можете прочитати све на Другом извештају техничких унапређења. За следећи састанак најављен документ и практични примери обуке у раду са фотографијама. Убачена је галерија у оквиру чланка, а са порастом броја фотографија закупљени простор може брзо бити попуњен, па је јако битно да се уредници упознају са основама обраде фотографија како би квалитет био адекватан а њихова величина што мања. СЛЕДЕЋИ САСТАНАК МИНИ ФОТО КУРС.

 

3)    Поред фејсбук рекламе и рекламе у новинама, уредници су позвани и да својим пријатељима на електронску пошту пошаљу линк текстова са сајта. Има занимљивих тема и свако од нас би могао да се сети пар својих пријатеља којима би неки текст могао да буде интресантан.

 

4)    Описан процес промовисања рубрике Житија Светих и најављене даље акције до краја месеца. На фејсбку приказан скок комуникације и активности странице  од како је Сава Николић (нови уредник) упознат са обавезама и од како је почео да ради.

 

5)    Рубрика Тамнавско Намесништво и даље само са 4 пријављене црквене општине. Златомир је преузео комуникацију електронске поште за намесништво, али се дописници не јављају. Исповест из намесништва је у среду друге недеље часног поста. Тада ће на окупу поново бити свештеници из свих црквених општина па је договорено да им се напише и лично уручи писмо за подсећање на договорену обавезу избора дописника. Душан преузео на себе да напише кратак и јастан захтев свакој црквеној општини.

 

6)    Презентована идеја Микца Вучичевић да се одређени број књига пребаци у аудио запис и да се као такве објаве код нас на сајту. Вучичевић је обећао да ће нам ускоро доставити пар књига.

 

7)    Оливера Обрадовић презентовала шта је све урадила и са којим се проблемима сусреће у току припреме нове рубрике о ходочасним путовањима. После краће дискусије за назив ове рубрике прихваћен је Живанин предлог. Рубрика ће се звати „Путевима Ходочасника“. Рубрика ће одмах бити отворена и Оливери омогућен приступ. Ова рубрика неће бити видљива посетиоцима док текстови у њој не буду спремни. Договорено је да први текстови о ходочашћима буду званично објављени за Лазареву суботу.

 

8)    Отац Милан пренео одлуку Братства наше цркве да се на сајту и фејсбуку не рекламира нико.

 

9)    Наградно такмичење за Васкршња јаја потребно припремити.

 

10)  И на овом састанку обиље нових идеја и коментара. Ово је одлично и за сваку похвалу. Проблем настаје у томе што се идеје гомилају и остају на нивоу идеје чекајући неког да их развија и уређује. Душан је преузео на себе да их све уредно пописује и евидентира у за то припремљеној уредничкој рубрици ЧЕКАМ УРЕДНИКА (коју видимо само ми). На данашњем састанку причало се о :

  1. Дечија страница
  2. Духовници 20-тог века
  3. Морал, Исправи Себе, Шта поправити код себе, Православно Васпитање

 

11)  Предлог организације, прошао без коментара и сматраћемо га уведеним. Као и свака организација, ни ова није статична. Предлози и сугестије увек могу бити изречени а организације дорађена.

Прочитајте документ Предлог Организације Уредничког одбора

 

12)  Следећи састанак уредништва заказан је за три недеље, за четвртак, 28.03.2013. у 19:00 часова, на истом месту.

 

 

Извештај написао:

Душан Петровић