Записник са 014 састанка Уредничког одбора

Записник  четрнаестог  састанка

Уредничког одбора Интернет издаваштва

ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВЕ УБ
Одржан дана 06.06.2013. у 19:00 часова, мала сала црквеног дома.

Следећи састанак уредништва заказан је за две недеље, у четвртак, 20.06.2013. у 19:00 часова, на истом месту.

 

Присуствовали: Милан Ристивојчевић, Душан Петровић, Милица Лукић, Александар Стојановић, Оливера Обрадовић, Биљана Живановић, Златомир Перић

 

1)        ТАМНАВСКО НАМЕСНИШТВО:

 

  1. Јавио се нови уредник за Вукону. Златко то већ објавио. За сад имамо вести из 8 црквених општина.
  2. Златомир средђује именик у оквиру емаила намесништва. Ово је припрема да се уредницима пошаље циркуларна пошта. Садржину тог емаила саставиће Златомир и Душан.
  3. Алармни систем постављен у цркву у Памбуковици. Врло брзо детектована нова провала. Украдено 400 динара. Договорено да и ово буде вест из намесништва.
  4. Дупли чланак о слави у Лајковцу (један у рубрици Црква а други у рубрици Намесништво) остаје на оба места.
  5. Договорено да се УРЛ (адреса чланка) пошаље дописницима електроснском поштом, када се чланак напише и објави на интернету. Значи, само оном ко је био дописник, послати одговарајућу поруку да му је чланак објављен.

 

2)        РАСПОРЕД БОГОСЛУЖЕЊА: Договорено је да се распоред Богослужења више не објављује на насловној страни

 

3)        ЖИТИЈА СВЕТИХ: Усвојен Милицин предлог да се ЖИТИЈА објављују неколико сати раније. Договорено је да то буде 18 часова предходног дана. Ове објаве ће бити испраћене адекватном рекламом на Фејсбуку. Душан преузео на себе да до сад објављене чланке пребаци на ову сатницу, а Златомир ће будуће чланке адресирати дан раније.

 

4)        ФЕЈСБУК: Милица поменула појављивање новог члана на фејсбуку који је из Сирије !!! Чујемо се далеко.

 

5)        ХОР: Пуштена и делимично промовисана нова рубрика ЦРКВЕНИ ХОР. Договорено да се текст о овоме појави и у Гласу Тамнаве а осмислићемо и адекватну кампању на Фејсбуку.

 

6)        ТЕХНИЧКА УНАПРЕЂЕЊА: На примерима са слика из лета до ходочасника, промовисан ПЕЧАТ који треба да буде део стандарда фотографија у циљу да их ауторски заштити у име нашег храма. Договорено је да :

 

  1. Печат буде нешто мањи
  2. Адреса сајта у оквиру печата да буде уочљивија
  3. Печат у више боја да се развије
  4. Печат да се увек поставља на исто место

 

7)        УМЕТНОСТ У ПРАВОСЛАВЉУ: Биљана прокоментарисала шта треба уклонити из промотивног видеа (то су речи БАШ ТАКО са почетка самог интервјуа) и заменити наслов у оквиру чланка објављеног у Гласу Тамнаве. Поред тога, Душан од Сити телевизије треба да преузме комплетан материјал и да га проследи Холанђанима. Коментарисало се и о овој новој рубрици, уз закључак да би крајем лета било идеално да крене и ова креативна и оригинална рубрика на нашем сајту.

 

8)        ЛЕТОПИС УБСКОГ ХРАМА: Брошура  освећења нашег храма је урађена и штампана. Одређене промене су одрађене и Душан преузео на себе да се распита око штампања. Потребан тираж је 1000 комада. Констатовали смо да су ове фотографије и текстови добра увертира за рубрику ЛЕТОПИСИ

 

9)        ПУТ У СРЕДИШТЕ ДУШЕ: Све је спремно да се крене са новом оригиналном рубриком нашег издавништва. Одабрана су два текста за старт. То су Божанска Промисао и ЗАШТО. Саша ће ова два текста оставити у самој рубрици а остале пребацити у ПРИПРЕМУ. Чланци ће се објављивати сваке друге недеље у подне !!! почев од 16.06.2013. Све што се објави у овој рубрици, аутоматски иде на насловну страну. Старт ове рубрике мора бити адекватно промовисан !!!

 

10)    ПУТЕВИМА ХОДОЧАСНИКА: Оља и Душан препричали дешавања са пута ка нашим ходочасницима у Хиландар. Добијен благослов да се пише такав чланак, али да се преходно објави чланак о самом кретању на ходочашће. Поред тога, Душан треба да добије дозволу и од самих Ходочасника да објаве овакав текст и слике са њима.

 

11)    ПРАВОСЛАВНО СПОРСТКО ДРУШТВО: У недељу 9.6.2013. у Ваљеву је промоција Православног Спорстког Друштва. Оља је предложила да се присуствује и обавезно нешто слично организује на Убу. Више детаља на http://www.eparhijavaljevska.rs/index.php?id=najave/2013/2013-05-29-001v

 

12)    СПАСОВДАН: Слава нашег Храма и нашег града. Обавезно најавити и промовисати сама дешавања на сајту и фејсбуку. Након прославе, саставити одговарајући извештај. Отац Милан преузео на себе да ово организује.

 

 


 

 

 

 

Извештај написао:

 

Душан Петровић