Записник са 015 састанка Уредничког одбора

Записник  петнаестог састанка

Уредничког одбора Интернет издаваштва

ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВЕ УБ
Одржан дана
20.06.2013. у 19:00 часова, мала сала црквеног дома.

Следећи састанак уредништва заказан је за седам недељa, у четвртак, 08.08.2013. у 19:00 часова, на истом месту.

 

 

Присуствовали: Милан Ристивојчевић, Душан Петровић, Милица Лукић, Александар Стојановић, Оливера Обрадовић, Биљана Живановић,

1)        ПУТ У СРЕДИШТЕ ДУШЕ: По плану, у недељу 16.06.2013. тачно у подне, званично је кренула НОВА рубрика нашег сајта са своја прва два чланка. За почетак је одрађен само маркетинг и најаве на фејсбуку (на нашој страни и на осталим православним странама). Нешто плаћених реклама није могло да се пусти због „блокираности“ картице у раду са иностранством. Тек пар сати пре састанка, све је прорадило, па смо на састанку пратили и прве резултате комплетнијег маркетинга. Већ у прва два сата је било доста коментара, од којих је један био баш дугачак и писан је у име особе која је заиста покушала самоубиство на Салетов текст ЗАШТО који баш обрађује ову проблематику. У тренутку кад се пише овај извештај (дан по пуштању реклама) овај чланак је прочитало 600 људи !!!

2)        СТАТИСТИКЕ: Повећан број посета нешто од Спасовдана до састанка. (12.06 – 207 посета, 13.06. – 213 посета, 15.06. – 283 посете, 20.06.- 292 посете). За ово доба године, кад су температуре велике и већином се мање седи пред рачунаром, ову су одлични резултати а плод су КВАЛИТЕТНИХ ТЕКСТОВА и рада само на бесплатним фејсбук дељењима информација (без иједног потрошеног $)

3)        ТАМНАВСКО НАМЕСНИШТВО:

  1. Још једна Црквена општина (Паљуви) се јавила са првим вестима. За сада имамо вести из 9 црквених општина у намесништву.
  2. Златомир средио адресар дописника
  3. Душан кратко презентовао списак шта све могу бити вести из цркве и манастира. Списак ће бити објављен на нашим уредничким странама, па се позивају сви да га погледају и прокоментаришу још једном. Овај списак биће послат свим дописницима као идеја шта све могу и треба да ураде за своју црквену општину

4)        Спасовдан, слава нашег Храма и града је прослављен. Доста се фотографисало, али су вести нажалост касниле. Слике које су објављене, такође нису имале коментаре. Коментари на сликама су наша предност у односу на остале, а вести овог типа су ипак битне да буду што пре. Осим ових замерки, текст је био одличан.

5)        РАСПОРЕД БОГОСЛУЖЕЊА убске цркве је скинут са налсовне стране.

6)        ЖИТИЈА СВЕТИХ: По плану и договору житија су кренула да се објављују дан раније на сајту и на фејсбуку. Заборавили смо на састанку да прокоментаришемо ефекат ове измене.

7)        ФЕЈСБУК: Милица најавила годишњи одмор (од 5 до 15 јула). Договорено да објављивање буде сређено на сајту, али да за фејсбук нађемо замену. Душан преузео на себе ако нико не буде пронађен да буде други уредник за фејсбук.

8)        ФЕЈСБУК:  Душан коментарисао да фејсбук намерно ограничава информације које се прослеђују члановима, тако да се иницијално објаве виде само ко 8-10% чланова. Милица предложила да се као и код других Православних страна, са времена на време, објасни нашим члановима како да изаберу опцију код себе и дају приоритет информацијама ЦРКВЕ УБ да им се увек приказују. Душан преузео да ово осмисли и искомуницира са нашим члановима

9)        ХОР: Отац Цане најавио нови чланак за рубрику Хор. Договорено да се помену и гости који су својим присуством и гласом улепшали нашу славу.

10)    ХОР: Биљана предложила да се направи нека вест и о нашој сарадњи са музичком школом. Овакве везе и вести нас ближе повезују са таквим институцијама и јачају нашу сарадњу.

11)    ПУТЕВИМА ХОДОЧАСНИКА: Наши ходочасници су стигли до Уранополиса. Договорено да се напише краћи чланак о томе. Касније са Оливером договорено да се медиски испрати и њихов долазак на Хиландар. По повратку на Уб, неки интервју са њима уз слике би такође требало што пре објавити. Вероватно ће бити на свим телевизијама, новинама, странама ... па ако ми ову вест објавимо касно, за наше Убљане и околину ово ће бити застарела информација.

12)    ТЕХНИЧКА УНАПРЕЂЕЊА:

  1. Печат је урађен у три боје. Са два клика се лако убацује у фотографију и то је демонстрирано преосталим члановима тима
  2. Остало је само да дефинишемо тачно место где ће се печат стављати на фотографије које су наше ауторско право.
  3. Потребно је и преуредити СТАНДАРД фотографија који ће обухватити и ову обавезу заштите нашег ауторског права на фотографијама

 
 

Извештај написао:

Душан Петровић