Записник са 016 састанка Уредничког одбора

Записник  шеснаестог  састанка

Уредничког одбора Интернет издаваштва

ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВЕ УБ
Одржан дана 08.08.2013. у 19:00 часова, мала сала црквеног дома.

Следећи састанак уредништва заказан је за четири недеље, у четвртак, 05.09.2013. у 19:00 часова, на истом месту.

 

Присуствовали: Милан Ристивојчевић, Душан Петровић, Милица Лукић, Александар Стојановић, Оливера Обрадовић, Биљана Живановић, Растко Алимпијевић, Станиша Ђокић

1)        ЖИТИЈА СВЕТИХ – Иако на састанку није био присутан због сутрашње славе, Златомир се јавио телефоном и известио нас да је унео сва ЖИТИЈА ДО КРАЈА ГОДИНЕ. Душан се обавезао да му јави колико још житија треба унети са почетка године (пошто наш сајт није кренуо тачно 01.јануара већ на Божић, а житија су кренула који  дан касније. За следећу годину, сва житија су спремна. Малих модификација на самим чланцима има код дана око Васкрса, пошто је датум променљив из године у годину. Договорили смо се да се пронађе и техничко решење да се ова рубрика пребаци у компоненту рачунарског календара. Једноставним избором датума у календару, отварало би се житије за тај дан.

2)        ВЕРОНАУКА – У уредничком делу сајта (ван видљивости за друге посетиоце) већ се припрема рубрика ВЕРОНАУКА. Уводни текст и слика су постављени, али се на састанку констатовало да треба променити уводну слику. Растко ће је прибавити од ученице из Врховина која феноменално осликава црквене и духовне мотиве, па ће изабрана слика бити постављена за насловну. Такође, линк на страну где кроз честа питања објашњавамо Веронауку не ради, па ће Влади Тешићу бити пренешена информација да повеже ове стране.

На састанку је договорено и да рубрика Веронаука званично крене пре почетка школске године (пре септембра месеца). Уз већ описану насловну страну и страну са најчешћим питањима, за почетак ће бити довољно да се напише један чланак са галеријом фотографија које су радови ученика из нашег намесништва.

3)        УМЕТНОСТ У ПРАВОСЛАВЉУ – Биљана нас је обавестила да ће крајем септембра (29.09.2013) у наш Храм доћи још једна екипа иконописаца из Холандије. Пошто за прошли долазак нисмо спремии адекватно информисање, договорили смо се да овај пут то организваније учинимо. Текст из Гласа Тамнаве ће Душан проследити Биљани. Кад дође време, мале модификације на овом тексту, уз нове фотографије, биће довољне да се објави интресантан чланак на нашем сајту. Овај текст ће бити објављен у рубрици ЦРКВА као дешавања у оквиру нашег Храма, јер нажалост рубрика о уметности у Православљу неће бити покренута до тада.

 

 
 

Извештај написао: 

Душан Петровић