Записник са 018 састанка Уредничког одбора

Записник  осамнаестог  састанка

Уредничког одбора Интернет издаваштва

ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВЕ УБ
Одржан дана 03.10.2013. у 19:00 часова, мала сала црквеног дома.

Следећи састанак уредништва заказан је за шест недеља, у четвртак, 14.11.2013. у 19:00 часова, на истом месту.

 

Присуствовали: Душан Петровић, Растко Алимпијевић, Станиша Ђокић, Александар Станојевић

 

1)        Појавило се само нас неколико на састанку тако да је све одржано у скраћеном облику. За следећи састанак предлажем да се договоримо око начина обавештавања о будућим састанцима (електронска пошта, смс, ...).

 

2)        Ми смо проредили састанке у односу на почетак нашег рада. Сада се састанци одржавају једном у месец дана. Ово не би требало да је превише обавезујуће и самим тим јако нам је битно да нас је што више присутно. Напоменућу да је присуство на састанцима добро због:

 

  1. тимске атмосвере
  2. свако искуство и виђење може помоћи да појединачне рубрике и сам сајт напредују. Можда немате тренутно ви шта да радите, али ћете на састанку можда имати добар предлог за колегу
  3. заједничке обуке и дефинисања процедура. Да би сајт деловао целовито и ПРОФЕСИОНАЛНО треба да смо сви што боље обавештени и уиграни по питању стандарда које сами описујемо. Само тако делујемо озбиљно и професионално и задржавамо посетиоце да баш нама посвете своје време које су на интернету наменили за духовност.
  4. Заједничке обуке: Ми на састанцима размењујемо разна искуства. Често неко припреми нешто ново да свима заједно презентује (нпр.убацивање фотографија у сам текст). Најбоље је да смо тада сви ту како би одмах сви то савладали и наставили то да примењујемо кроз своје чланке. Ако исту ствар презентујемо више пута, неки губе драгоцено време, па све укупно спорије  напредује.
  5. заједничких промотивних акција. Некад више уредника пред неки догађај могу свако у својој рубрици да одраде нешто дајући пуну снагу комплетном сајту по питању догађаја који се описује и промовише.

 

3)        Предлажем да на следећем састанку причамо и о подизању квалитета наших чланака.

 

  1. Стандард текста и слика (техничка провера)
  2. Лексичка провера (да ли су чланци правописно исправни) !!!
  3. Духовна провера (да ли су наши чланци у духу наше вере)
  4. Маркетинг (битност НАСЛОВА и ПОДНАСЛОВА)

 

4)        Путовањ на Ђунис  (најавити)

 

5)        Слава Мале Госпојине у Новацима (известити)

 

6)        Потребно повећати степен заштите на Фејсбуку.

 

7)        Сале презентовао кратак снимак хора из Брна настао приликом његове посете.

 

8)        Презентација филма о Нектарију Егинском (10.10.2013). Потребно је најавити филм и објавити извештај након презентације. Душан преузео на себе да објави на сајту и ФБ позив за гледаоце, као и да све локалне медије адекватно и на време извести о пројекцији.

 

 
 

 

Извештај написао: 

Душан Петровић