Записник са 022 састанка Уредничког одбора

Записник двадесетдругог састанка

Уредничког одбора Интернет издаваштва

ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВЕ УБ
Одржан дана
26.12.2013. у 19:00 часова, мала сала црквеног дома.

Следећи састанак уредништва заказан је за три недеље, у четвртак, 16.01.2014. у 19:00 часова, на истом месту.

 

Присуствовали комплетном састанку: Милан Ристивојчевић, Душан Петровић, Биљана Живановић, Милан Радојчић, Александар Стојановић, Растко Алимпијевић, Станиша Ђокић, Ђорђе Сандић

 

1)     УМЕТНОСТ У ПРАВОСЛАВЉУ: Биљана најавила детаљније идеје будуће рубрике. Написала би један текст о икони Патријарха Павла, Јустина Ћелиског и Николаја. Иконе ће описати након што посети КАОНУ и прикупи потребне податке. Рубрику би покренула за Благовести. Предложено је да ова рубрика има и текстове о настанку разних уметничких дела са по пар фотографија које ово прате.

 

 

 

2)     СТАТИСТИКЕ: Душан презентовао део статистика посете сајта. Упрошћена верзија ових података описана је и објављена у локалним новинама Гласа Тамнаве. Исти текст са мало модификација, за сам рођендан нашег сајта ,биће објављен и на сајту.

 

 

 

3)     О НАМА: Договорено да треба нагласити да САЈТ има БЛАГОСЛОВ владике Милутина и свештеника из убске цркве. Такође је договорено да се уреднички тим окупи за Бадње вече на убу како би се сликали и објавили на сајту. На оваквој слици, нико се посебно неће истицати јер ми представљамо УРЕДНИЧКИ ТИМ.

 

 

 

4)     ТЕХНИЧКА ПИТАЊА: И у статистикама се види да сајт често има проблема са учитавањем. Сваких пар недеља, по неколико дана просек учитавања странице бива превелик, односно стране са сајта се преспоро објављују. Промена провајдера неминовна. Са друге стране, рад нам отежавају и проблеми АДСЛ-а на Убу за које се надамо да ће ускоро бити отклоњени на нивоу града.

 

 

 

5)    ТЕХНИКЧКИ СТАНДАРДИ: Припремљен је печат за слике. Душан ће убацити кратко упуство како да се на слику убаци печат наше цркве. На састанку је договорено да СВЕ ФОТОГРАФИЈЕ које су ОРИГИНАЛНЕ и настале у нашем ТИМУ буду обавезно обележене печатом. Сходно овом договору, биће промењен и документ стандардна фотографија.

 

 

 

6)    ДУХОВНА ТЕМА: Отац Милан нам је причао о разликама у времену кад се служи Литургија у различитим храмовима.

 

 

 

7)     ВЕРОНАУКА: Растко и остали констатовали успех нових текстова у рубрици Веронаука. Текст о св. Николи и Дедамразу је баш одјекнуо на интернету са близу 2000 отварања. Након што смо променили мало интригантан наслов овог текста који ДУХОВНО није био адекватан, посета је успорила са растом. Поред овог текста и песма једне ученице је такође оставила видљивог трага. Договорено је да се ученици који су писали обавезно награде. Додела за Бадње вече. Сам чин доделе би требало да буде забележен како би се објавио као вест на сајту након Божића.

 

 

 

8)     НАЈБОЉИ ВАСПИТАЧ: Ћоле припремио доста текстова и објавио их у припреми. Договорено је да се само припреми насловни текст за рубрику и да се рубрика пусти. Потврђен је и назив за нову рубрику и договорено је да се нађе као подрубрика рубрике ЦРКВА. Циљ рубрике је да се кроз ЖИВОТНУ ВЕРОНАУКУ људи едукују и приближе вери што је у духу нашег комплетног сајта. Договорео је и да се назив рубрике НАЈБОЉИ ВАСПИТАЧ не понавља у почетку сваког текста.

 

 

 

9)     ЈУНАЦИ ТАМНАВЕ: Све је припремљено да би се нова рубрика позиционирала. ТАМНАВСКО НАМЕСНИШТВО је постало ТАМНАВА а креирана је и рубрика ЈУНАЦИ ТАМНАВЕ која је тренутно само у уредничком делу невидљивом за посетиоце. Професор Милан није ништа објављивао јер није имао шифру, па ће му бити достављена како би рубрика могла да крене.

 

 

 

10)  ВЕСТИ ИЗ ЦРКВЕ / НАМЕСНИШТВА: Договорено да за Бадње вече најава дешавања буде објављена на сајту

 

 

 

 

 

ДОБРОДОШАО ЈЕ БИЛО КАКАВ ПРЕДЛОГ И СУГЕСТИЈА НА НАПИСАНИ ИЗВЕШТАЈ.

 

Извештај написао: 

 

Душан Петровић