Записник са 027 састанка Уредничког одбора

Записник двадесетседмог састанка

Уредничког одбора Интернет издаваштва

ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВЕ УБ
Одржан дана
13.03.2014. у 19:00 часова, мала сала црквеног дома.

Следећи састанак уредништва заказан је за две недеље, у четвртак, 27.03.2014. у 19:00 часова, на истом месту.

 

Присуствовали комплетном састанку: Милан Ристивојчевић, Душан Петровић, Александар Стојановић, Александар Мандарић, Оливера Обрадовић, Биљана Живановић, Анђелка Кузмановић, Златомир Перић, Марија Тешић, Растко Алимпијевић, Милош Рафаиловић, Милан Радојчић, Станиша Ђокић, Живана Баратовић

 

НАПОМЕНА: НАЈБРОЈНИЈИ САСТАНАК ОД КАД ПОСТОЈИМО. Било нас је 14 (четрнаест)

 1)        ВЕРОНАУКА: Растко представио успехе дечијих радова и најавио велики број нових радова који чека објављивање. Поменуто је и да ЕПАРХИЈА креће са сличном рубриком. Растко је предложио да ВЕРОНАУКА буде у главном менију.

 2)        УРЕДНИЧКИ ТИМ: Избор назива тима. Гласање јавно. 12 предлога је било предложено. Свако од присутних по два гласа. На крају гласања два предлога остала са идентичних 7 гласова. Мандарић бацањем новчића изабрао назив тима:

 УРЕДНИЧКИ ТИМ ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА

 

Душан за следећи састанак предлаже мисију и визију тима ...

 3)        НОВА РУБРИКА: Милош предложио нову рубрику и текстове за њу. Предлози за назив су му: Савремена питања или Савремени проблеми. Писао је о провали у Црвеној Јабуци. Такође, Милош ће да прекуца делове предавања Владете Јеротића када је био у посети нашој цркви. Идеја одлична и сви се радујемо новим чланцима и новим садржајима.

 4)        НОВИ МЕНИ !!!: Усагласили смо се сви да нове рубрике збуњују јер их већ има доста и ГЛАВНИ МЕНИ је зрео за реорганизацију. Да не би сваки час мењали мени и тиме збуњивали посетиоце и компликовали нама живот са ЛИНКОВИМА, договорили смо се да сви размишљамо до следећег састанка о новом менију и шта би у којој рубрици могло да се обједини и под којим називом.

 5)        ФЕЈСБУК: Фејсбук страница прешла 15.000 чланова за нешто више од 2 године. Примећује се да све што објавимо на фејсбуку сада већ дост лакше утиче на пораст посете сајта. У пар задњих недеља, заједничким објављивањем по неколико наших нових чланака, постигли смо одличне резултате ... близу 1000 посета дневно са око 1500 отворених страна дневно !!! Ове посете посматрамо само као Богоугодно дело и потврду да људима прија оно што ми пишемо и радимо. Настављамо даље.

6)        ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈ УСКРШЊЕ ЈАЈЕ: Мандарић предложио да поновимо акцију нај ускршњег јајета од пре две године. Причали смо да ли да уз ову акцију иде и такмичење везано за ликовне и литералне радове ученика. Договорили смо се да дечије радове оставимо за СПАСОВДАН. Дискутовали смо даље око организације НАЈ ЈАЈЕ такмичења. Предлагало се да буде и гласање на сајту и избор нашег жирија, као и да власник поред своје фотографије за такмичење, пошаље и једну личну фотографију на којој је ТАКМИЧАР са тим јајима као доказ да су његова и да заста постоје. Много мало времена и пуно обавеза око такмичења има. Душан ће покушати да разради идеју на време.

 7)        ПУТ У СРЕДИШТЕ ДУШЕ: Сале је спремио први текст о Абортусу и замолио за Духовну проверу самих текстова пре објављивања.

 ДОБРОДОШАО ЈЕ БИЛО КАКАВ ПРЕДЛОГ И СУГЕСТИЈА НА НАПИСАНИ ИЗВЕШТАЈ.

 

Извештај написао: 

 Душан Петровић