Записник са 028 састанка Уредничког тима

Записник двадесетосмог  састанка

УРЕДНИЧКОГ ТИМА ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА


Одржан дана 27.03.2014. у 19:00 часова, мала сала црквеног дома.

Следећи састанак уредништва заказан је за недељу дана, у четвртак, 03.04.2014. у 19:00 часова, на истом месту.

Присуствовали комплетном састанку: Милан Ристивојчевић, Душан Петровић, Златомир Перић, Милица Лукић, Биљана Живановић, Александар Стојановић, Милан Радојчић, Александар Мандарић, Оливера Обрадовић, Живана Баратовић, Милош Рафаиловић, Анђелка Кузмановић

Присуствовали делу састанка: Ђорђе Сандић, Станиша Ђокић

 

 1)        СТАТИСТИКА САЈТА: Душан презентовао статистику приступа сајту. Погледани подаци Фејсбук стране где тренутно дневно долази од 50 до 100 нових чланова. Фејсбук изашао на прву страну Гугла када се куца кључна реч ЦРКВА, а сајт на првој страни када се куца ПОУКЕ. Изузетно добар резултат иако се још увек нису радили детаљи везани за оптимизацију (СЕО). Приказани упоредни подаци позиције нашег сајта спрам осталих. Ми смо тренутно 4.000.000 –ти сајт по анализи светског сајта АЛЕКСА.

 2)        ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈ УСКРШЊЕ ЈАЈЕ: Још увек ништа није урађено по питању такмичења. Разлог је што је можда прерано да другима не би давали идеје, али и због пуно приватних обавеза које Душан тренутно има. Још увек није сигурно да ће се ове године одржати такмичење. Душан ће се потрудити али због превише приватних обавеза тренутно није извесно. На ову тему Биљана је дала и добар предлог да наставници и професори ликовног буду у ЖИРИЈУ.

3) УМЕТНОСТ У ХРИШЋАНСТВУ: Биљана најавила долазак енглеског Аглосаксонског свештеника. Одушевљен радом на даскама њеног мужа, радом на иконама али и сајтом Храма Христа Спаситеља.

4) ТИМ: Оливера напоменула да је контактирала са једним од уредника сајта ЛЕПАВИНА који би радо имао сарадњу са нама. Понудио је и да њихови чланци буду објављени код нас. Ово је одлично !!! Овакву сарадњу треба подржавати.

5) КЊИГА УТИСАКА: Књига утисака је поставњена у уреднички део сајта. Очекује се писање уводног текста и слике. Договорено је да у књигу утисака иду сви утисци које добијемо у самој цркви, али и преко сајта и фејсбука. У насловном делу биће и текст где се позивају други да оставе свој утисак емаилом или као коментар на наше чланке у тој рубрици. Отворићемо емаил: vasi.utisci@crkvaub.rs Маил ће бити у насловном делу и користиће се за комуникацију са посетиоцима.

6) ТЕХНИЧКИ ДЕТАЉИ: Влада је убацио нову компоненту којом се омогућава уредницима да видео записе прикључе својим чланцима. Душан преузео на себе да припреми упуство и објасни остатку тима како то ради. Све је више видео записа, па ће нам ова опција добро доћи.

7) ТИМ: Мандарић предложио да се купи једна камера која би била у власништву нашег тима. Камера би се користила за разна извештавања о дешавањима у нашој цркви а и шире. Одличан је предлог, а Душан је обећао помоћ црквеног одбора.

8) ТИМ: Договорено је да се уради нова фотографија која  ће бити насловна за тим. Душан поред овога ће замолити Косту да нам уради нови тимски печат (УРЕДНИЧКИ ТИМ ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА).

9) ПОСНИ РЕЦЕПТИ: Предлог је дао Душан. Остали су се сложили да је добра идеја и да за следећи велики пост, ова рубрика треба да добије уредника. Идеју за сада убацујемо у рубрику ЧЕКАМ УРЕДНИКА.

10) ДУХОВНА ПРЕДАВАЊА: Милица и Живана предложиле предавача Милицу Новаковић, ауторку ПОРОДИЧНОГ БУКВАРА. Идеја одлично прихваћена од стране тима. Договорено да је контактира отац Милан и да заговори детаље.

11) ПУТ У СРЕДИШТЕ ДУШЕ: Милош презентовао свој чланак. На састанку договорено да се следеће недеље (за 10 дана) објави у рубрици Пут у средиште душе.

12) ТЕХНИЧКИ ДЕТАЉИ: Дискутовало се о ИТАЛИК (искошеним) фонтовима у оквиру наших чланака и закључено је да нису прегледни код ћириличног писма. Договорено је да се више не користе, већ да користимо болд или подвлачење ако нешто желимо да нагласимо.

13) ВИЗИЈА И МИСИЈА ТИМА: Душан написао предлог. До следећег састанка да се прочита и да се дају сугестије. Покренуће се и прављење новог печата.

14) НОВИ МЕНИ: Све је више критика постојећем менију. Договорено је да сви размисле на ту тему и да следећег састанка кренемо са конкретизацијом новог менија нашег сајта. Није добро да често мењамо мени, па ћемо се потрудити да сад што боље сагледамо ситуацију и дефинишемо промене.

 

 ДОБРОДОШАО ЈЕ БИЛО КАКАВ ПРЕДЛОГ И СУГЕСТИЈА НА НАПИСАНИ ИЗВЕШТАЈ.

 

Извештај написао: 

 Душан Петровић