Записник са 003 (трећег) састанка Уредничког одбора

ТРЕЋИ САСТАНАК УРЕЂИВАЧКОГ ОДБОРА
ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВЕ УБ

Одржан дана
10.01.2013. у 19:00часова, мала сала црквеног дома

Присуствовали: Милан Ристивојчевић, Душан Петровић, Александар Мандарић, Растко Алимпијевић, Милица Лукић, Биљана Живановић

1)    Презентација анализе посећености: Душан Петровић презентовао анализу посећености сајта који је званично пуштен за Божић. Поред коментара статистичких података заједно смо констатовалижда је сајт одлично прихваћен код посетилаца.

2)    Проблеми у раду: Након презентације статистичких података кренули смо у коментарисање проблема и грешака које су се дешавале пред и након званичног пуштања. Заједно смо констатовали да ништа није тешко и да нам треба више уиграности.

3)    Тимски дух и како га одржати: Без тимског рада нема униформности сајта. Без тимског рада изгледаћемо неорганизовано. Душан Петровић је презентовао документ ТИМСКИ ДУХ – КАКО ДЕФИНИШЕМО И МЕЊАМО СТАНДАРДЕ који се налази у менију УРЕДНИШТВО/УПУТСТВА И СТАНДАРДИ и који описује како ћемо у будуће договоре прецизирати у смислу стандарда, како ћемо их озваничити на рубрици УРЕДНИШТВО. Договорено је да се ови стандарди поштују доследно. Уколико има потребе да се нешто мења, поново ћемо пролазити исту процедуру до успостављања новог стандарда.

4)    Дефинисање стандардног чланка: Презентована је радна верзија првог стандарда. То је стандард за чланке које пишемо и зове се СТАНДАРДАН ЧЛАНАК Сви присутни су активно учествовали у овој тачки. Пролазили смо ставку по ставку будућег стандарда. Било је доста конструктивних предлога и као резултат свега дефинисана је прва верзија нашег СТАНДАРДНОГ ЧЛАНКА. Душан је преузео на себе да стандард опише и објави на УРЕДНИЧКОЈ рубрици, када обај стандард и постаје ЗВАНИЧАН.

5)    ОДЛУКА: Сви они текстови који су до сад писани, морају бити прерађени у складу са дефинисаним стандардима. Сваки уредник ће свој текст прерадити у најкраћем могућем року.

6)    ЛЕКСИЧКА ПРОВЕРА: Констатовали смо значај лексичке провере. Отац Милан је још за време састанка контактирао Сању Кузмановић која је прихватила део ових обавеза. Остало је не доречено, како ћемо ми са њом ступати у контакт и ко то од нас може и треба да ради. Александар Мандарић је прихватио да контактира колеге из школе који овај посао могу да одраде за нас.

7)    Технички детаљи:

  1. Представљено је и упуство за инсталирање и ажурирање препорученог браузера за уреднике (фајерфокс мозиле)
  2. У рубрици У ПРИПРЕМИ већ се налази програм PaintNET за обраду фотографија. Ускоро ће се овде наћи и упутство за основне функције обраде фотографија
  3. Као приоритети будућег техничког унапређивања постављени су: више слика у оквиру једног чланка, галерија слика у оквуру чланка, решење за РАСПОРЕД БОГОСЛУЖЕЊА у цркви и најаве активности.
  4. Одлучено је да сваки чланак буде потписан, односно да се аутоматски испод чланка нађе име и презиме уредника.

8)    Следећи састанак уредништва заказан је за четвртак, 17.01.2013. у 19:00 часова, на истом месту.

 

 

Извештај написао:

Душан Петровић
заменик главног уредника