БОЖИЋ У МАНАСТИРУ БОГОВАЂИ

ГОСПОД ХРИСТОС СЕ РАЂА, ДА ВАСКРСНЕ ПАЛИ ЛИК ЉУДСКИ. У манастиру Боговађа, као и претходних векова, прослављен је најрадоснији хришћански празник Божић. У ране јутарње сате,  благодат Духа Светога призвалo је неколико десетина верника свих узраста, из села  Боговађе и околине.

 

Божићно јутрење почело је у 04 часа, да би у наставку око 05 и 45, била одслужена Света литургија. Службом је началствовао јереј Зоран Миликић уз појање сестринства манастира и верног народа који се причестио.

,, ...Црква наша Светосавска јесте и остаје трајни гарант и темељ нашег духовног, црквеног и националног јединства. Само у Цркви и кроз Цркву ми смо са Христом Господом и у Христу Господу. Онај ко је себе издвојио из Цркве одвојио је себе и од Христа Господа. Зато ми сви останимо верни Господу, нас ради Рођеноме, у јединству свете Цркве Његове!“ – порука је из посланице Српске Православне Цркве својој духовној деци о Божићу 2013. године, коју је у целости прочитао о. Зоран окупљеном верном народу.

    После завршене службе, у радосној атмосфери, верни народ је отишао у манастирски конак где се уз разговор окрепљује, док многи, поготово најмлађи, журе да обаве своје полажајничке дужности, пожурујући своје најближе.

Мир Божји – Христос се роди!

Ваистину се роди!

 Дописник : Будимир Марић

 Припремио, Златко Перић

Галерија слика