БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ У ВУКОНИ

Божићни празници у Вукони. Празник рођења Богомладенца свечано је прослављен у храму Успења Пресвете Богородице у Вукони као и у домовима парохијана.

Прослава божићних празника у храму Успења Пресвете Богородице у Вукони почела је вечерњим богослужењем. Након тога је у препуној порти обављен чин освећења и паљења бадњака.Потом је отац Предраг велимировић, старешина храма, у цркви поделио слатке поклоне за бројну децу. Иако вече није било хладно, пријало је кувано вино којим су послужени парохијани. Предивно вече  завршено је ватрометом који је обојио небо над Вуконом.

Света литургија на Божић почела је у 06.00 часова. У току литургије велик број верног народа се причестио. Божићну посланицу прочитао је ипођакон Жарко Морачанин. Отац Предраг је обавио чин освећења чеснице која је потом подељена присутним парохијанима. Ове године сребрни новчић у комаду чеснице пронашла је Мирјана Јовановић из Вуконе. Након литургије, прослава најрадоснијег хришћанског празника настављена је у домовима парохијана.

На други дан Божића литургија је почела у 08.00 часова. Ову литургију су посебно улепшала деца која су се прикључила певници. Након литургије присутни парохијани су се окупили у црквеном дому  где су заједничким трудом припремили трпезу љубави.

Трећи дан Божића је посвећен Светом првомученику архиђакону Стефану. Након литургије отац Предраг је обавио освећење славског колача и жита које су донели парохијани које славе овог светитеља.

Мир Божји, Христос се роди. Ваистину се роди! Слава Богу на висини, међу људима добра воља и слога. Да тако измирени и сложни помажемо једни другима, да делимо оно што нам је Бог подарио, да заједно узрастамо у вери.

Мирослав Ранисављевић

Уредник тамнавског намесништва

Галерија слика