ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ИЗДВОЈИЛА ЗНАЧАЈНА СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВЕРСКИХ ОБЈЕКТА

ОБНОВА ТАМНАВСКИХ ХРАМОВА. Опредељење локалне самоуправе је да у овој години уложи значајна средства у уређење тамнавских храмова, најавио је приликом недавне посете Стубленичко-паљувској парохији председник општине Уб Дарко Глишић, са којим су у друштву били директори РБ „Колубара” и Електродистрибуције Лазаревац, Милорад Грчић и Веселин Шиљеговић.

      Према речима Глишића, по први пут ће све цркве на територији убске општине из буџета добити финансијску помоћ од по 200.000 динара, а уколико буде потребно и више. Такође, постоји велика могућност да додатна средства за обнову тамнавских храмова, кроз деонације обезбеде велики пословни системи, попут „Колубаре” и ЕД Лазаревац.

    " Уз мало пажње и правилнији начин распоређивања средстава, можемо да урадимо значајне реконструкције на свим нашим верским објектима, од којих су многи у веома лошем стању" – рекао је Глишић.

     Општина је већ уложила извесна средства у цркву у Паљувима, где је уграђена нова столарија и објекат окречен, док су на стубленичком храму замењена улазна врата, након чега ће уследити радови на замени крова. Свештеник Стубленичко-паљувске парохије, протонамесник Петар Јевтић напомиње да је помоћ локалне самоуправе замајац за све даље радове.

" Сада ће верни народ и остала предузећа која изводе радове наћи за сходно да и сами помогну цркви колико могу"  – каже протонамесник Петар Јевтић.

Драгана Недељковић

дописник Црквене општине Стубленичко - паљувске