ПОЈМО БОГУ БЕЗ ПРЕСТАНКА

Васкршњи благослов и заступништво Мајке Ангелине, у туларском храму сабрао је боготражитеље из Уба, Тулара, Сурчина и Купинова

 

На Томину недељу, 27/14. априла 2014. Лета Господњег, у дан утврђења у вери нас маловерних, у храму Преподобне Ангелине Српске у Туларима код Уба, на Светој литургији сабрао се верни народ из више градова и села Србије.

 

      Повод за ово несвакидашње богомољачко и боготражитељско сабрање био је на првом месту прослава Светлог Васкрсења Господа нашега Исуса Христа, али и поштовање и следовање молитвеног узора у лику Мајке Ангелине. Наиме, верни из Купинова, Сурчина и Српског Сарајева веома су везани за ову дивну Божју угодницу, па им је туларски храм, за сада једини у Србији посвећен њеном помену, стециште излива молитвених осећања и жртве.

       Светом службом Божјом началствовао је архијерејски намесник тамнавски крстоносни прота о. Митар Миловановић, а саслуживали су му о. Предраг Михаиловић, свештеник у Купинову и туларски парох о. Зоран Лазаревић. На Литургији су појали чланови црквених хорова из Сурчина и Купинова уз подршку Светониколајевских богомољаца.

       Након одслужене Литургије, свештеник домаћин припремио је богату васкршњу трпету љубави, а богомољци су, у васкршњој радости, наставили са појањем духовних песама Светога Владике Николаја, чиме се испунио позив Псалмопојца да појемо Богу и хвалимо Га без престaнка.  

       Међусобно разменивши  скромне дарове, молећи се Господу Богу, изразили су вољу и жељу да се овакви сусрети и сабрања наставе.

 

      Александар Мандарић, вероучитељ     

Галерија слика