ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У РАДЉЕВУ

Црква у Радљеву прославила је 14. октобра своју заштитницу и покровитељицу Пресвету Богородицу.

Светом Божанственом Литургијом началствовао је Архијерејски намесник тамнавски протојереј Небојша Миловановић уз саслужење протојереја-ставрофора Томислава Матића пароха у пензији, протојереја-ставрофора Драгана Алимпијевића, протојереја-ставрофора Томислава Цветиновића, протојереја Жељка Тешића из Епархије бачке, протојереја Драгана Макевића из Епархије шабачке, јереја Милоша Станојевића и ђакона Стефана Радовановића.

Поучавајући верни народ отац Драган Алимпијевић рекао је: ,,Сабрасмо се у овај Свети храм да се молитвено сетимо Пресвете Владичице Богородице да своје животе и судбине, наша бића и бића наших драгих предамо њој на бригу, заштиту и старање. Свака мајка има велико срце у које смести сву децу њену и сву децу деце своје, а мајка над мајкама, Божија мајка има срце да у њега смести сав свет. То је мајка Божија чинила, чини, а ми јој се молимо да и на даље штити нас и овај грешни свет којим ходимо...“

Након завршене Свете Литургије кренуло се у трократни опход око цркве, а потом је освећено славско жито и пререзан славски колач. Трпезу љубави припремио је свештеник Мирослав Вукашиновић заједно са својим парохијанима. Архијерејски намесник тамнавски протојереј Небојша Миловановић поздравио је све присутне вернике и још једном им честитао храмовну славу.

 

Објаву припремио:

Марко Филиповић вероучитељ

Погледајте и: