ПРОСЛАВЉЕНО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО У МАНАСТИРУ БОГОВАЂА

 

РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ПОЗИВА НА ЦЕЛОМУДРЕНОСТ ЖИВОТА МЛАДИХ, НА СВЕТИЊУ БРАКА, ПОДВИГ, ПОСТ И МОЛИТВУ. На сам дан Рождества Христовог, у манастиру је у 04 сата ујутро почело Божићно јутрење, а у наставку је служена Литургија Светог Јована Златоустог. Литургију је служио отац Зоран Миликић са сестринством манастира.

 

Отац Зоран је прочитао  Божићну Посланицу Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, која је све хришћане позвала на повратак истинским моралним вредностима: на уздржавање, на целомудреност живота младих, на светињу брака, подвиг, пост и молитву. ,,Слављење Бога љубави и истинске човечије љубави. На Божић се нам се јављају, откривају и дарују три основне светиње љуског и свеукупног постојања: светиња оца и очинства, светиња мајке и материнства, светиња детета и детињства. Управо зато Црква, припремајући се за Христово Рождество, слави пред Божић: Детинце, Материце и Оце...Христово Рождество позива на повратак исконским моралним вредностима, на уздржање, на целомудреност живота младих, на светињу брака, подвиг, пост и молитву. Молимо се новорођеном Христу да у години која долази буде мање немира а више мира, мање мржње а више љубави, мање неслоге а више слоге“ – порука је из  Посланице патријарха Иринеја.

Након службе, отац Зоран, честитао је верницима Божић уз поздрав: ,,Мир Божји – Христос се роди“.

Након читања Божићне посланице, присутни хришћани су се у већем броју причестили Пречистим светим даровима. Света Литургија завршена је око 08 сати.

Радосним и древним божићним поздравом: „Мир Божији - Христос се роди! Ваистину се роди!“ верници су наставили са прослављањем празника у кругу породице, сведочећи управо да је Божић Дан светлости богопознања, мира, опраштања и истинске љубави.

Златко Перић, вероучитељ

Галерија слика