СВЕТИ САВА У ХРАМУ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА У ЈАБУЧЈУ

ОН СЕ СКРОМНО СИЂЕ С КРАЉЕВСКИХ ВИСИНА, ПА JE ЗАГРЛИO  БУДУЋНОСТ СРБИНСКУ.  Снегом прекривени пут лепо, сунчано, али веома хладно јутро, није спречило верни народ и родитеље да са својом децом дођу, и из удаљенијих засеока у цркву на Свету Литургију. На Савиндан л.г. 2019. у служењу Божанствене Литургије, началствовао је старешина храма јереј о. Милорад Андрић.

 

На литургији је извршено освећење славског жита и ломљење славског колача. Домаћин славе ове године био је господин Љубиша Радибратовић, који је предао славски колач за следећу славу господину Горану Јаковљевићу.

       По завршетку Свете Литургије, присутна деца, ученици О.Ш. ,,Димитрије Туцовић'' из Јабучја, отпевали су испред прелепог иконостаса и фрескописаног олтара, химну Светом Сави а након тога извели су одговарајуће рецитале које су припремиле њихове учитељице. Ове године деца су на дар добили поклон књигу, дар ЦО Јабучје. После завршеног програма у храму, ученици су са својим родитељима отишли у матичну школу где су извели школски програм и рецитал у школском холу.

Припремио: Златко Перић

Галерија слика