ЦРКВА УБ ЗВАНИЧНО НА ВИКИПЕДИЈИ

Црква Уб је добила своју званичну страницу на Википедији - најпознатијој онлајн енциклопедији. Поред своје званичне интернет презентације и фејсбук стране од сада о Храму Христа Спаситеља можете читати и на Википедији. Опширније у наставку текста...

После скоро четири године интернет издаваштва наш Храм Христа Спаситеља је добио још један виртуелни медијум на коме ће се претстављати. О значају чувања културне и духовне баштине на овакво значајној и посећеној енциклопедији, сувишно је говорити. Званичну Википедија страну Цркве Уб можете прочитати кликом на следећи линк:

Црква Уб - званична Википедија страница

Посебну захвалност на реализацији ове странице, Уреднички Тим Храма Христа Спаситеља, дугује Дарку Гајићу, једном од уредника Википедије на српском језику. Дарко Гајић до сада има преко 1500 написаних и значајно допуњених уређених страница. Теме које обрађује су претежно из области заштићених непокретних културних добара, православља, споменичког наслеђа и културе. Од његовог рада, нама су посебно значајне и странице посвећене нашој Ваљевској Епархији и Српској Православној Цркви. Дарка можете контактирати емаилом а његове радове погледати кликом на следећи линк: радови Дарка Гајића на википедији.

 

Објаву припремио

Душан Петровић

Погледајте и: