БОЖИЋНА РАДИОНИЦА У ГВОЗДЕНОВИЋУ

У уторак, 17. децембра 2019. године, на дан Свете Великомученице Варваре, у ОШ "Милан Муњас" ИО Гвозденовић, одржанa креативна Божићна радионица.

На Божић се родило најлепше и најсветије дете у историји рода људског, зато је Божић, један од највећих и најрадоснијих хришћанских празника, пун љубави и радости. Рођење Господа Исуса Христа – Божић је дубоко уткан у живот сваке хришћанске душе, сваке православне породице. Оно што наш народ чини посебним јесте богатство обичаја, који су испреплетени и дубоко укорењени у живот сваког православног верника и дечју душу.

Своју љубав према Божићу ученици веронауке од 1. до 4. разреда Издвојеног одељења у Гвозденовићу ОШ „Милан Муњас“ Уб показали су кроз креативну радионицу. Божићна радионица је реализована у сарадњи учитељица Биљане Ђурђевић,  Гордане Нинковић и вероучитеља Растка Алимпијевића. Звезда водиља у осмишљавању и реализацији ове радионице била је жеља да се на занимљив и користан начин ученицима додатно приближи један од најзначајнијих хришћанских празника.

Почетак радионице обележен је молитвено, тако што су сви присутни прочитали молитву Оче наш. Након тога малишани су, уз слушање песама посвећених Божићу, посадили пшеницу као један од најлепших Божићних украса, а која се у нашем народу сеје баш на овај дан,  дан посвећен Светој Великомученици Варвари. Кроз ово ученици су најпре показали љубав према Најрадоснијем празнику, значај божићне пшенице као симбола новог живота, плодне наступајуће године, добре усеве, показавши тако и поштовање наших лепих обичаја које Божић чине јединственим. Затим су наши најмлађи бојили сликовнице, правили божићне честитке, цртали сцене са божићним мотивима и на крају украсили пано ове школе.

Да сви у здрављу, срећи и љубави прославимо „благог Христа рођендан“ и да нас све Богомладенац благослови и чува.

 

Објаву припремио:

Растко Алимпијевић, вероучитељ