БОЖИЋНА РАДИОНИЦА УБСКИХ ОСНОВАЦА И ИО СТУБЛЕНИЦА

У сусрет Божићу, у убској Основној школи "Милан Муњас" и ИО Стубленица, одражанe креативнe радионицe.

Божић је Најрадоснији празник, празник љубави и мира. У сусрет Најрадоснијем празнику, у последњој недељи децембра посебно је било интересантно убским основцима. Ученици четвртог разреда своју љубав према Божићу показали су кроз креативне радионице, одржане у сарадњи учитељица Зорице Сарић, Душице Симеуновић и вероучитеља Растка Алимпијевића.

Циљ радионица је био да се додатно осети радост Христовог рођења. Ученици су у групама, својим уметничким стваралаштвом и тимским радом, правили божићне честитке, цртали сцене са божићним мотивима и на крају украсили паное својих учионица. Важно је нагласити да је ова радионица имала и свој хуманитарни карактер. Наиме, божићне честитке, које су дело наших најмлађих ученика веронауке, прослеђене су деци са подручја Косова и Метохије, посредством хуманитарне огранизације „Српска солидарност“, чија је основна делатност помагање социјално угроженом становништву. На тај начин, ученици су у току поста показали љубав према Богу, потврдивши је својом међусобном љубављу. Сећајући се Христових речи: Када учинисте једноме од ове моје најмање браће, Мени учинисте“ (Мат.25,40), овим хуманим гестом своју веру су потврдили. Јер, вера без дела је мртва, како је то наглашено у Јаковљевој посланици Новог завета.

У Издвојеном одељењу Стубленица убске Основне школе „Милан Муњас“ такође је одржана креативна радионица, где су ученици уз слушање песама посвећених Божићу правили божићне честитке, са сценама пијукања и сечења бадњака, а на крају украсили пано ове школе.

МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Објаву припремио:

Растко Алимпијевић, вероучитељ

 

ОСТАЛЕ ЧЛАНКЕ О БОЖИЋУ  на сајту ЦРКВЕ УБ (пратите линкове испод)

БОЖИЋНА РАДИОНИЦА У ГВОЗДЕНОВИЋУ

Христово Рођење - виђено у стиховима

Пијукање наших ученика