ДАНИ АНЂЕЛА

У ОШ „Рајко Михаиловић” у Бањанима 20.11.2018. године одржана је традиционална креативна радионица „Дани Анђела”. У креативној радионици учествовало је 265 ученика из матичне школе као и из свих 7 издвојених одељења. 

Сабрање је почело молитвом-тропаром Светом владици Николају. Гости на сабрању били су протојереј Милан Ристивојевић, надзорник за верску наставу, и координатор, ђакон Иван Јовановић. Ученици су у скалду са православним учењем сликали или правили анђеле користећи разноврсне матаријале: восак, пластелин, глину, песак, зачине, вуну, колаж папир, стакло, сламу и др.

Радионицу из верске наставе, и овога пута је организовао вероучитељ свештеник Марко Рафаиловић. Придружили су им се и ученици VIII разреда ИО Врело који су се у оквиру предмета домаћинство припремали за Божићни пост. Под слоганом „У сусрет посту“ са својом професорком домаћинства, Аном Илић, правили су посне куглице које су након радионице послужене свим присутним ученицима и гостима. Такође овом сабрању придружени су ученици предшколског узраста из Бањана, Врела, Кожуара, Тулара и Сувог Села.

На крају, директорка ОШ „Рајко Михаиловић“, Весна Васић, поделила је колективне награде - књиге свим издвојеним одељењима, пошто трочлана комисија није могла да издвоји појединачне, од мноштва радова који заслужују прво место.

 

Ана Илић, професор разредне наставе

 

Објаву припремио:

Растко Алимпијевић, вероучитељ

Галерија слика