МОЛЕБАН ЗА БЛАГОСЛОВЕН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Поводом почетка нове школске године, у недељу 10. септембра 2023. године, у храму Вазнесења Господњег у Убу, након Свете Литургије, служен је молебан и чин Призива Духа Светог за благословену и плодоносну наступајућу школску годину.

 

Свету Литургију служио је свештеник Душан Бабић уз саслуживање ђакона Марка Филиповића. На ово богослужење, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Исихија, убски храм посебно је позвао ученике, просветне раднике, оне који уче и који их уче, родитеље и сав благочестиви народ Божји да се заједно помолимо да Дух Свети својом Божанском благодаћу разгори срца ђака и свима отвори умове за познање сваког доброг дела и стицање знања којима се изграђујемо у славу Тројичнога Бога, за лично и свеопште спасење, али и родитељима на понос и радост, а Цркви и отаџбини нашој на корист и напредак. 

На Светој Литургији сабрао се велики број верног народа, мноштво омладине, ученика, студената, деце школског и предшколског узраста. сагласно речима Господа Исуса Христа ,,Пустите децу нека долазе к мени, и не браните им, јер је таквих Царство Небеско“ (Мт. 19, 14).

Овом приликом велики број деце се причестило и тако, на њима и нама тајанствен начин, засигурно примили благодат и снагу да корачају кроз живот и школу, да стичу знање и мудрост и израстају у честите људе који ће знати сутра, да су Христос и Црква њихово „прибежиште“, радост, ослонац и спасење.

 

Растко Алимпијевић, вероучитељ

Погледајте и: