ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА

Са благословом  Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, 7. априла 2015. године, одржано је полуфинално такмичење из веронауке за ученике основних школа на територији архијереског намесништва тамнавског. Домаћин овог такмичења била је ОШ „Милан Муњас“ из Уба, у чијим просторијама се и одржао овај занимљиви догађај.

 

Учешће у такмичењу узело је по три ученика (од V до VIII разреда) пет основних школа: ОШ „Милан Муњас“ Уб, ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац, ОШ „Душан Даниловић“ Радљево, ОШ „Свети Сава“ Памбуковица и ОШ „Рајко Михајловић“ Бањани.

Почетак такмичења је обележен заједничком молитвом окупљених у овај дан да покажу у којој мери су савладали градиво Христовог Јеванђеља и да одмере снаге на том пољу. После поздравне речи и благослова о. Милана Ристивојчевића, начелника за веронауку ваљевске епархије, у коме нас је подсетио да нас је окупила благодат Светог Духа и вера у Христово Васкрсење, такмичење је могло да почне. Само такмичење се састојало из шест различитих игара, у којима су две најбоље екипе требале да изборе пласман у финале које се састојало у игри асоцијација. Надигравање у знању је било неизвесно до самог краја такмичења. Догађај је имао и забавни карактер због начина на који је сам квиз конципиран. Није мањкало ни младалачког ученичког духа те радости или разочарења при освајању или губљењу непроцењивих поена који воде у победу и пласман у даље такмичење. На крају победу однео је тим ОШ „Миле Дубљевић“  из Лајковца који је савладао у финалном делу овог такмичења екипу ОШ „Милан Муњас“ из Уба.

Уз велику радост и међусобне честитке сви су се разишли у нади да ће победничка екипа архијерејско намесништво тамнавско достојно репрезентовати на вишем финалном такмичењу које ће се одржати у Ваљеву.

 

Растко Алимпијевић, вероучитељ

Галерија слика