СА ДЕЧЈОМ РАДОШЧУ И УСХИЋЕНОШЋУ ПРОСЛАВЉЕНА ВРБИЦА У УБСКОМ ХРАМУ

 Отворимо двери душе своје како би се у њој зацарио Цар славе који долази у име Господње

У  овом светом  предваскршњем дану, 04. априла Лета Господњег 2015.  у убском храму Христа Спаситеља, са радошћу дечје усхићености прослављена je Врбица.

Благодаћу Светога Духа, Храм и порта били су препуни раздрагане деце и верног народа. 

Подигавши из мртвих четвородневог Лазара и најавивши опште васкрсење, Победитељ смрти Христос Бог наш улази свечано у Јерусалим где је дочекан као цар Израиљев, на магарету и хвалопојем са дечјих усана како би се у потпуности испунило Писмо. То је моменат о којем су пророци пророковали а праведници ишчекивали. Жалац смрти губи снагу а врата Царства Божјега се отварају. Зато и ми отворимо двери душе наше како би се у њој зацарио Цар славе који долази у име Господње.

Након празничне вечерње службе и литије око храма са врбовим гранчицама, уследио је пригодан духовни рецитал песама посећених Празнику над празницима – Васкрсу. Стихове су читали ученици веронауке из ОШ „Милан Муњас“, који су их и написали, уз надзор вероучитеља Растка Алимпијевића.

Празнично Вечерње служио је  протојереј о. Станиша Ђокић, а Светом литургијом на сам празник началствовао је протојереј о. Милан Ристивојчевић.

 

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика