СВЕТИ САВА У РАДЉЕВУ

Основна школа ,,Душан Даниловић" у Радљеву прославила свог заштитника Светог Саву.

Основна школа ,,Душан Даниловић“ у Рдаљеву 27. јануара 2023. године прославила је своју школску славу Светог Саву. Након отпеване Химне Светом Сави, свештеник Мирослав Вукашиновић осветио је славско жито и пререзао славски колач. Отац Мирослав беседио је о животу и делима Светога Саве, а потом деци  и присутнима честитао је школску славу. У наставку, присутне је поздравила директорка ОШ ,,Душан Даниловић“ Светлана Максимовић.

Затим, је уследио културно-уметнички програм припремљен у част првог српског архиепископа, учитеља и просветитеља. Програм у ком су учествовала деца припремале су учитељица Јелена Михаиловић, која је била задужена за представу, и учитељице Маријана Крстић и Маријана Станојловић које су биле задужене за фолклор.

И ове године на празник Светог Саве школа је наградила ученике и наставнике за резултате постигнуте на такмичењу у школској 2021/22 години.

Ученици од првог до осмог разреда спремали су ликовне и литерарне радове на тему ,,Свети Сава“. Награде за прва три освојена места као и до сада припремила је Црквена општина Радљево.

 

Објаву припремио:

Марко Филиповић вероучитељ

Погледајте и: