ВАСКРШЊА РАДИОНИЦА У ВРЕЛУ КРОЗ ВИШЕСТРАНУ НАСТАВУ

 У ОШ ``Рајко Михаиловић`` ИО Врело одржано је прво Васкршње сабрање кроз вишеврсну наставу.

Наставници биологије, музичке културе, српског језика, ликовне културе као и учитељице нижих разреда у сарадњи са верском наставом у школском дворишту организовали су манифестацију за све ученике од првог до осмог разреда. Ученици су украшавали Васкршња јаја на традиционалан начин, као и на тему из биологије ``планета, наша земља`` поводом обележавања Светског дана планете Земље. Музички део манифестације пратио је духовно стваралаштво Светог Владике Николаја а предмет ликовна култура креативни део дечије маштарије и уметнички рад. Професорка енглеског језика пренела  је деци како се то ради у Енглеској која није православна земља а у којој ми као православци можемо се снаћи и живети православним хришћанским животом и активно неговати духовни живот, као и живети у складу са српском традицијом.

Креативна радионица у организацији верске наставе и других предмета привукла је будуће ученике првих разреда који су се са својом васпитачицом придружили манифестацији.

Ученици победници прве креативне радионице су: из области корелације верске наставе са биологијом у техници ``планета, наша земља`` победник је Јован Јеврић, ученик 2. разреда. У категорији ``слободна техника`` победник је Сара Крстић, ученица 4. разреда. У категорији ``восак`` победник је Данијела Младеновић, ученица 8. разреда.

На крају, директорка школе, педагог и комисија од наставника поделила је вредне награде у виду књига на тему ``Васкршње приче`` издања православног дечијег часописа ``Светосавско Звонце``.

Професор енглеског језика Јелена Лазић

 

Објаву припремио:

Растко Алимпијевић, вероучитељ

 

Галерија слика